Založ si blog

Klame Štefan Hríb o Čaputovej a Ficovi?

Tú otázku som si položil potom, ako som si vypočul rozhovor u Braňa Závodského so Štefanom Hríbom.

Hríb je žurnalista a jeho názory sú pomerne známe. V čom ale nastáva problém, je to, že niekedy pre svoje názory chceme preskladať aj obraz reality.

V našom prípade ide o to, že pán Hríb v rozhovore urobil pár vyjadrení, ktoré mi pripadajú trochu pochybné.

 

Na margo témy referenda a paní Čaputovej povedal Hríb:  … Keby som bol za pád vlády, tak vyhlásim referendum, aj keby som bol v pochybnostiach, či je to v súlade s ústavou …

Tento výrok nie je pravdivý a to ani trochu, prečo? Vec sa má tak, že prezidentka môže byť za to, aby vláda padla. Čo však určite nechce a snáď ani nikto iný, je to, aby sa vrátil tandem Fico a Pellegrini.

Reálne to hrozilo a táto hrozba trvá. Osobne si myslím, že práve táto hrozba motivovala jej konanie.

Dá sa to chápať a aj s tým súhlasiť, ale preboha nerobte z politika (prezidentky) niekoho, kto nemyslí v súvislostiach a nevníma realitu – nerobte z nej nevinnú holku od vedľa, ona je prefíkaná baba a je to dobre! Okrem toho je tu aj ideové pozadie, pani prezidentka vstúpila na výslnie vďaka Progresívnemu Slovensku a Igor Matovič je čokoľvek, len nie progresívny.

 

 

Aký je Fico právnik podľa Hríba?

A znovu ideme na to naše nešťastné referendum

„Asi to hovorí o tom, že Fico nie je až taký dobrý právnik, než za akého sa prezentuje“

Robko vedel, prečo to robí, tu nejde o to, aký je právnik, ale dobre si spočítal, že tým ťahom nemôže nič stratiť. Hocijaký výsledok by bol, vždy z toho vie vyťažiť kapitál a ľudia by mali pochopiť práve toto. Keby sme to referendum mali vyhlásené, sú dva pravdepodobné scenáre.

 

  1. a) referendum by zrušil ústavný súd aj tak, z čoho by Fico mohol byť ukrivdený a martýrov všetci milujú, najmä ak broja proti vláde, ktorá má problémy s riadením.

 

  1. b) referendum by nejakým spôsobom povalilo vládu a Smer by bol najsilnejšou stranou.

 

Túto logiku treba vysvetliť – že je to hlavne prepracovaný marketing, ktorý vedie Fico a že jemu na výsledku vôbec nezáleží. A nie mať takéto silácke výroky, ktoré nič nevysvetlia. Výrok, po ktorom sa cíti dotknutý každý, kto chcel, aby to referendum bolo, potom sa netreba čudovať, že sa k Ficovi vracajú voliči, keď na nich v podstate niekto nadáva. (Okrem iného)

Toto chce každý populista, aby vyzeral ako ten, kto háji ľud!

Skresľovať realitu nie je dobrý nápad nikdy, presne toto totiž ľudia ako Fico chcú, aby sme nevideli svet okolo seba taký, aký je.

 

 

V tomto prípade sa pán Hríb chytil na vlastnú udičku, myslel si, že chytil Fica, ale chytil sám seba.

Presne vďaka takýmto výrokom sú ľudia ako on označovaní za rôznych agentov Západu a neviem aké nezmysly. Lebo povedia stanovisko, ktoré je zjavne skreslené a tým budia dojem, že chcú niečo docieliť.

Že sú v tej konšpirácii. Neviem, čo chcel pán Hríb dosiahnuť presne takou komunikáciou, ale určite to bol opak toho, čo príde.

Docielil len to, že ľudia ako Fico vyzerajú ako tí prefíkaní a ostatní sú za tých, ktorí to nevedia prekuknúť alebo sa snažia niečo zakryť vrstvičkou prachu a osočovania.

Ak totiž začneme nasilu tlačiť nejakú myšlienku, väčšinou to má opačný efekt.

Je to asi ako keď partnerke hovoríte, ako veľmi ju milujete a preženiete to tak, že to neznie úprimne.

 

 

Pamätám si podobný príklad, kde viem, ako to skončilo.

Niektorí novinári sa snažili spojiť Kaliňáka a streľbu na auto, ktoré nechcelo zastaviť, následkom čoho zomrel člen posádky.

Aký dopad to malo? Každý policajt, s ktorým sa poznám, mal dojem že nie Kali, ale novinári sú tí zlí, že ich hania a zneužívajú ich na boj so Smerom. Cítili sa byť dotknutí a zneužití, okrem toho aj ohrození, lebo to, čo je tragická udalosť, sa prezentovalo pomaly ako veľký kriminálny prípad a presne preto podporovali Kaliho, lebo mali pocit, že sú spolu na jednej lodi.

SMER, Fico ani Kaliňák tu neboli tak dlho, lebo boli géniovia, snažili sa nerobiť zbytočné chyby a úspešne nechali druhých, aby im prihrávali voličov tým, ako sa snažili (z ospravedlniteľných dôvodov) voči nim bojovať

 

Zdroj: cca 22:30 je to o čom hovorím

Názory na extrémizmus obvineného advokáta A. P.

25.03.2023

V prvom rade je nutné podotknúť, že v prípade vraždy Daniela Tupého ešte nepadla bodka v podobe súdneho rozhodnutia. A rovnako o údajnej účasti dnešného advokáta a zamestnanca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského Adama Puškára neviem dnes v podstate nič. Hneď na začiatku by som chcel poznamenať, že pána Puškára osobne nepoznám a budem sa akurát [...]

Právne aspekty vývozu lietadiel Mig29

20.03.2023

Vláda rozhodla o vývoze lietadiel Mig29AS zo Slovenska, o tom, prečo pokladám ad hoc rozhodnutie vlády v dočasnom poverení za rozporné s ústavou, som písal minule. Pre tých, ktorí by chceli povedzme učesanú verziu, s ktorou sa môžem plne stotožniť, odporúčam blog môjho kolegu z ročníku. (1) Stručne doplním aj seba aj kolegu o jednu tézu, zásadná otázka [...]

Výroky ministra Naďa na tému Mig-29

11.02.2023

V posledných dňoch sledujeme hystériu okolo slovenských stíhačiek Mig 29 a ich potenciálneho vývozu na Ukrajinu. Prvým polienkom do pomyselného ohňa boli pomerne hulvátske vyjadrenia ministra Naďa na názor poradcu pani prezidentky a experta na ústavné právo docenta Mariana Gibu, neskôr olej do ohňa priliala žiadosť Ukrajiny o slovenské stíhačky. V relácii Na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 129844x
Priemerná čítanosť článkov: 3607x

Autor blogu

Kategórie