Založ si blog

Fico Blaha Rusku sláva

V čase, keď celý svet sa obáva možnej agresie ruskej armády na Ukrajinu, si Smer SD na čele s Ficom a Ľubošom Blahom robí zhromaždenie „Proti vojne, proti zdražovaniu, za predčasné voľby“.

Ja chápem, že Robko potrebuje nabrať preferencie, chápem aj to, že na Slovensku je plno  ľudí, ktorým po xy rokoch v slovenskom školstve zostala v hlave len ikonická Slávy dcéra a so Sovietskym zväzom na večné časy.

 

V čom už vidím problém, je nie groteskné, ale demagogické vystúpenie Ľuboša Blahu.

Pre tých, ktorí nemajú žalúdok na pozeranie smeráckych pokecov, tu je krátke zhrnutie:

 

Celá fiesta sa začala priam zborovým spevom v duchu Vladimíra Mečiara, po pár minútach spevu naša skupinka vystúpila vpred a v domnení toho, že sú na módnej prehliadke, sa začali usmievať a mávať.

A potom sa začal písať náš príbeh. Dopredu prenikol sám veľký Che Ge Blaha a začal ukazovať prstom a mávať rukami, akoby bol Lenin a kričal: Slovák nikdy nepozdvihne zbraň proti Rusom, to nech si americká agentka zapíše za uši. Ja viem, že Ľuboš je ešte malý, ale predsa len časy, kedy sa pozeralo Totally spies, sú za nami a zostali v mojom detstve.

 

Začínam mať pocit, že Blaha si fakt obliekol červené pyžamo a začal sa správať, akoby žil vo svete spred roku 1989, keď sa bežne hovorilo o zahraničných agentoch. Lenže ono  to pokračovalo a náš geroj sa zmenil na roztlieskavačku z trápneho amerického sitkom a skandoval Nikdy proti Rusku (ani vtedy, keď bude útočiť na iné štáty), potom prišli tradičné pokecy o tom, že nás niekto ženie do vojny proti Rusku, že sem prídu jadrové zbrane, pričom zabúda, že SR podpísalo zmluvu o zákaze šírenia jadrových zbraní a že sem prídu yenkýs, ktorí tú už dávno sú pravidelne na cvičeniach a určite žerú a chlastajú v Lešti na bufete!

Zatiaľ je to len typická kotlebovsko Blahova rétorika, ale ono to zašlo ďalej …

 

Zase začal ukazovať prstom ako malý chlapec a hovoril, že tu slúžia americkí agenti, ako je Čaputová, tajtrlík Naď a vlastizradca Korčok.

Chápem niektoré fetiše, ako predstaviť si pani Zuzanu v úlohe sexi agentky – teda aspoň pre staršiu generáciu, ale Jarka ako agenta alebo Korčoka v úlohe Vasila Biľaka, to už je trochu pritvrdá vodka aj na rusofila.

 

Potom v duchu kotlebovských protestov kortešačky začali kričať hanba, hanba a Ľuboš s roztiahnutými rukami ako Ježiš pri kázni hovorí, že tajtrlík Naď dostal inštrukcie z USA, aby podpísal všetky veci, ktoré by the way súdruzi predpripravila ešte garnitúra veľkého Robka.

A potom zas nejaký kortešák kričal vyhnať ich, aspoň toto musím uznať kotlebovskí kortešáci zvykli kričať obesiť … v tomto prípade je SD trochu miernejšie ako Kotlebove holohlavé  totenkopfverbände.

 

Ľuboš sa zapotil a spomenul si, že je nekvalitný akademik a začal prekrúcať dejiny.

Kričal z plných pľúc: … my si pamätáme, kto nás oslobodil … my si pamätáme, že ruský národ si vytrpel najviac … odkážme do Moskvy … ďakujeme … zobrali nám slobodu a zaviedli očkovací fašizmus,  no a potom prišli tie slová o tom, čo všetko nám vraj zobrali a za tým slová o tom, že chcú čórnuť aj mier a slobodu. A potom skandovanie aľá Pil C my chceme mier.

 

K tomuto treba povedať, že síce Červená armáda – nie ruská armáda nás oslobodila (boli v nej všetky národnosti ZSSR) a oslobodila nás preto, aby nám sem potom mohli nainštalovať komunizmus.

Btw taká historická vsuvka vedľa v Poľsku červení oslobodili Varšavu – potom, čo sa opaľovali na tankoch a pozerali sa na to, ako nacisti vraždia poľský odboj.

O očkovacom fašizme hovoriť ani nebudem, to je taká kravina, ktorú svet nevidel, však to očkovanie do hája nie je ešte furt povinné!

 

Po tomto demagógovi prišiel kdesi zozadu mladý Kaliňák, ktorý mal také dáke čajové reči v duchu nadávania na všetkých politikov, ktorí nie sú zo Smeru. Nadával na Korčoka, že ani nekandidoval – rovnako ako Mirko Lajčák.

Taký mladý a taký demagóg a to ani nepíše politickú satiru ako JA, hmm, on sa nemôže vyhovoriť, že je skrachovaný umelec. Prešlo pár slabých rečníkov a potom prišiel Blanár a Fico sa začal hrať s balónikom v tvare vtáčika pri tom, ako Jurko kecal, ako nechce zmluvu s USA a kecá o strate zvrchovanosti.

Keď načíname toxickú rétoriku o zvrchovanosti, bolo by dobré pripomenúť, kto má zo SR na triku Lisabonskú zmluvu,  hmmm veľký Robko … ako ja som za prehlbovanie integrácie v EU, len treba povedať, že prvý a jediný skutočný obmedzovač tu je Robko.

 

No a po Jurim prišiel sám Fico a tu už sa končí každá sranda. Robko hovoril príbeh, ako mu na hrádzi nejaký pomätenec hovoril Pán Fico vezmite krompáče a lopaty a vyžeňte ich.   No tak toto je úroveň hodná Mariana Popletu a nie expremiéra, žiaľbohu toto ešte furt nie je jeho derniera.

 

No a potom sa Robko vracia k referendu tento raz o zmluve s USA.

Ospravedlňujem sa, ale Ficovi asi už šibe, lebo povedať všetky tieto a iné veci nemôže povedať normálny človek, ale iba populista alebo čistý šialenec.

 

Najšialenejšie bolo, keď chceli púšťať vtáčikovské balóniky a odkazovaval našej Zuzke, aby si vyzliekla americkú uniformu.

Robo, ty šmírak, od pozerania holých báb sú iné stránky a ty nevieš, že prezidentka má fotku akurát v slovenskej uniforme. Ale najväčší epik bolo to, ako mu ani tie balóny poriadne neleteli a potom opäť v duchu Vlada Mečiara začali všetci pajáci zo Smer SD už fakt zborovo spievať.

 

Celý normálny svet rozmýšľa, ako reagovať na to, čo sa dosť možno stane na Ukrajine, rozmýšľa o tom, ako vysvetliť Vladkovi, že preferencie mu to v ruských voľbách nutne nezvýši .

Opakovaný trik nefunguje vždy tak dobre, ako keď bol nový, a po Čečne, Gruzínsku a ďalších akciách je Putinov trik s odklonom pozornosti von zo štátu trochu chabý … akoby jeho ľuďom dochádzali nápady.

V čase, keď normálny politik, ktorý je za mier, rozmýšľa, ako urobiť zbierku na prípadnú pomoc obetiam, tak presne v tomto čase na Slovensku sa hráme, že sme malé deti a kričíme hlášky z rozprávok pre dospelých hladkáme vtáčikovské balóniky.

 

https://www.facebook.com/smersd/videos/491537842524877

Názory na extrémizmus obvineného advokáta A. P.

25.03.2023

V prvom rade je nutné podotknúť, že v prípade vraždy Daniela Tupého ešte nepadla bodka v podobe súdneho rozhodnutia. A rovnako o údajnej účasti dnešného advokáta a zamestnanca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského Adama Puškára neviem dnes v podstate nič. Hneď na začiatku by som chcel poznamenať, že pána Puškára osobne nepoznám a budem sa akurát [...]

Právne aspekty vývozu lietadiel Mig29

20.03.2023

Vláda rozhodla o vývoze lietadiel Mig29AS zo Slovenska, o tom, prečo pokladám ad hoc rozhodnutie vlády v dočasnom poverení za rozporné s ústavou, som písal minule. Pre tých, ktorí by chceli povedzme učesanú verziu, s ktorou sa môžem plne stotožniť, odporúčam blog môjho kolegu z ročníku. (1) Stručne doplním aj seba aj kolegu o jednu tézu, zásadná otázka [...]

Výroky ministra Naďa na tému Mig-29

11.02.2023

V posledných dňoch sledujeme hystériu okolo slovenských stíhačiek Mig 29 a ich potenciálneho vývozu na Ukrajinu. Prvým polienkom do pomyselného ohňa boli pomerne hulvátske vyjadrenia ministra Naďa na názor poradcu pani prezidentky a experta na ústavné právo docenta Mariana Gibu, neskôr olej do ohňa priliala žiadosť Ukrajiny o slovenské stíhačky. V relácii Na [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 128985x
Priemerná čítanosť článkov: 3583x

Autor blogu

Kategórie