Založ si blog

Ruský veľvyslanec v TA3

Téma dňa bola vždy trochu čudná relácia, ktorá mala vždy trochu problém s vyváženosťou prípadne objektivitou.

Pretože tá v nej vplyvom hostí nikdy úplne nebola. Každá spravodajská relácia má v zásade dve cesty, ktorými sa môže uberať.

Tá prvá je – kladieme otázky a bavíme sa vecne a slušne o téme, keď niekto klame jedno z ktorého tábora, zasiahne moderátor a réžia.

Žiaľ na TA3 sa skôr objavuje druhá cesta – každého necháme povedať čokoľvek a ak to nie je OBER prestrelené, ani mu na to poriadne nereagujeme, a to bol aj prípad vystúpenia ruského veľvyslanca.

Na druhú stranu, čo robiť, keď strany nespolupracujú.

Popísať, v čom všetkom pán Igor Bratčikov klamal, by vydalo na viac ako jeden blog, takže opäť len
krátky prehľad nezmyslov, klamstiev a poloprávd.

 

1. Ale pán moderátor, Rusko vojnu vyhralo samo!

Asi takto by sa dal zhrnúť pokec na tému toho, že kedysi v druhej svetovej vojne bojovali ZSSR a USA
spolu proti náckom.

Pritom odpoveď pána Bielika s dodávkami z USA nebola vôbec zlá, avšak v porovnaní s tým, čo robil veľvyslanec, to bol slabý čaj proti pančovanej vodke.

Keď už máme túto tému, ja osobne si nemusím ani nič hľadať, aby som v ich vlastnej kultúre našiel odkaz, aká významná bola pomoc zo Západu pre víťazstvo.

Ako prvé si spomeniem na časy, keď som ako malý chlapec s tatkom pozerával filmy Oslobodenie, v jednom z týchto filmov a v mnohých iných sú scény, kde vojaci Červenej armády otvárajú konzervu
a hovoria, že otvárajú druhú frontu.

Je mnoho názorov na to, že po obsadení obilnice Európy Ukrajiny by bez pomoci Západu nastal v ZSSR hladomor, niekedy v rokoch 1941-42.

A chcem vidieť, ako by motivovali vyhladovanú armádu na boj proti armáde Nemcov, Rumunov, Chorvátov, Slovákov a mnohých ďalších.

Za druhé vo filme Podolskije kursanty vidíme, ako má jedna z hlavných postav amerického Thomsona.

(Áno aj to tam mali, v podstate až do PPD-40 ZSSR vlastné samopali nemalo) (2)

Avšak lepším príkladom techniky zo Západu v ZSSR je hra Men of war Red Tide, kde sa síce technika nevyskytla, ale v historickom popise ktorý hra obsahuje, čo si pamätám, boli u vylodenia vo Feudosii spomínané americké tanky M3 Stuart ako mašinka, ktorú so sebou zobrali lodiach do boja v meste, taktiež o tom hovorili v dokumentárnom filme Osloboditelia – námorná pechota.

Za tretie v dokumentárnom seriáli ruskej televízie Veľká vlastenecká vojna bolo viac častí, kde by sme našli, aká bola významná pomoc zo Západu, asi najukážkovejšie to bolo vidieť v časti, ktorá hovorila o bojoch na Kaukaze, kde výrazne zasiahla technika dodaná Britmi.

Po štvrté a na záver treba povedať, že keď sme si tu spomenuli už britskú techniku, nedá mi nepripomenúť, že jeden britský Valentine to dotiahol až do bojov o Reichstag, tak asi tie hračky používali až do konca a nielen na začiatku. (1)

 

2. Ukrajinci upaľovali Rusov v Odese

Toto je priam odporné zneužite tragickej udalosti pre vlastnú štátnu propagandu!

Vec sa má tak, že v roku 2014 bola situácia, keď boli v Odesse nepokoje a skupinka chuligánov podobných našim kotlebovcom hádazala zápalné fľaše, následkom čoho umrelo 42 ľudí v jednej budove. (3)

Tento fakt je realita, ale realita je aj to, že to nebolo niečo celonárodné alebo štátom organizované, ale bolo to asi také, ako keď Miňo Mazurek JebXl Aláha a bol medzi gaunermi, ktorí hádzali dlažobné kocky na cudzincov.

Tak ako Miňkov počin nehovorí, že všetci Slováci sú prepnutí, tak ani táto udalosť nevraví, že Ukrajinci sú blázni, ktorí upaľujú ľudí.

Btw z tej horiacej budovy sa ľudia z okolia snažili tých ľudí vytiahnuť a medzi tými, čo tých ľudí ťahali von, boli hádajte kto? Áno, aj Ukrajinci a Odeskí Rusi, dosť možno aj odeskí Gréci a Židia, pretože Odesa bola vždy v dobrom slova zmysle MultiKulti. (4)

3. Lietadla z Estónska s atomovkou

Halo! USA aj Rusko má XY jadrových ponoriek, pre nich nejaké hlavice na lietadlách nie sú podstatné.

A to sa vzťahuje aj na amikov tu na Slovensku, načo by sem ťahali hlavice, keď ich majú na raketách v silách a na ponorkách? Nanič! A to isté sa vzťahuje na celé imaginárne približovanie k Rusku, ešte raz halo Rusko má atomovky (okrem iného), nikto by naň vojensky nezaútočil.

 

V čom však pán veľvyslanec neklamal, je fakt, že Rusko je pokračovateľom ZSSR.

 

Áno, na rozdiel od iných štátov bývalého Sajúzu ešte stále čerpá z komunistickej propagandy založenej na tom, akí sme boli super za WW2, stále háji Čeku – dodnes si vraj ruskí špióni hovoria čekisti.

Btw. ten Železný Felix Džedržinský im stále visí v kanceláriách a ukazujú to aj vo svojej kultúre, ako bol seriál Spjaščije, tam bol aj pekný pokec jednej postavy, ktorá sa rozžehnávala nad tým, ako sa cítil nafigu, keď videl, že mu
strhávajú sochu.

 

Tomu človeku, ktorý zavádzal v ZSSR teror ako štátnu politiku.

Práve pri tejto téme bolo vidieť, ako zlyháva TA3 v tom, ako pristupuje k vedeniu svojich relácií.

Vyváženosť nie je o tom, že jeden deň si pozvem Dzurindu, druhý deň Rusa a tretí možno Ukrajinca.

Nemám rád toto prirovnanie, ale to je ešte horšie ako ten povestný vtip, že vyvážená diskusia
o holokauste je žid a SSsák proti sebe. Prečo je to horšie?

No tým, že tu nie je ani skutočná konfrontácia a niečo ako pravda sa v tej diskusii podstatne stráca!

V relácii bolo X situácií, kde pán Bielik nereagoval, napr. lietadielka z Estónska, avšak dá sa to pochopiť, pán veľvyslanec používa výbornú stratégiu, on priam bombarduje informáciami a ak by to mal niekto dávať na pravú mieru, tak by to nebol rozhovor, ale hádka.

Ale problém je, ak nereaguje na také veci, ako bolo to upaľovanie v Odese alebo keď už načal spojeneckú pomoc v druhej svetovej vojne, že nepoužil príklad alebo nejakú štatistiku.

Bez čohisi takého sú to akurát vľažné reči.

 

Za pár dní sú Olympijské hry, uvidíme či a ak, tak čo sa bude diať, predsa len ruská psychologická stratégia je o tom zasiať nepokoj, odviesť pozornosť a nakoniec spáliť pole a zabrať pôdu.

Snáď je celá tá hra na Východe len o tom, že chcú navýšiť ceny plynu a vyskúšať si dáke psychologické taktiky, prípadne odviesť pozornosť od niečoho iného.

 

1) 9:50

2) https://www.thefirearmblog.com/blog/2019/09/19/forgotten-history-of-thompson-smg-in-secret-police-and-army-of-soviet-russia/
3) https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/391860-masaker-v-odese-je-stale-mokvajucou-ranou/
4) https://khpg.org/en/1407453894

https://www.ta3.com/relacia/23128/ruska-federacia-o-ukrajine-a-slovensku-generalny-prokurator-v-
parlamente

Názory na extrémizmus obvineného advokáta A. P.

25.03.2023

V prvom rade je nutné podotknúť, že v prípade vraždy Daniela Tupého ešte nepadla bodka v podobe súdneho rozhodnutia. A rovnako o údajnej účasti dnešného advokáta a zamestnanca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského Adama Puškára neviem dnes v podstate nič. Hneď na začiatku by som chcel poznamenať, že pána Puškára osobne nepoznám a budem sa akurát [...]

Právne aspekty vývozu lietadiel Mig29

20.03.2023

Vláda rozhodla o vývoze lietadiel Mig29AS zo Slovenska, o tom, prečo pokladám ad hoc rozhodnutie vlády v dočasnom poverení za rozporné s ústavou, som písal minule. Pre tých, ktorí by chceli povedzme učesanú verziu, s ktorou sa môžem plne stotožniť, odporúčam blog môjho kolegu z ročníku. (1) Stručne doplním aj seba aj kolegu o jednu tézu, zásadná otázka [...]

Výroky ministra Naďa na tému Mig-29

11.02.2023

V posledných dňoch sledujeme hystériu okolo slovenských stíhačiek Mig 29 a ich potenciálneho vývozu na Ukrajinu. Prvým polienkom do pomyselného ohňa boli pomerne hulvátske vyjadrenia ministra Naďa na názor poradcu pani prezidentky a experta na ústavné právo docenta Mariana Gibu, neskôr olej do ohňa priliala žiadosť Ukrajiny o slovenské stíhačky. V relácii Na [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 129863x
Priemerná čítanosť článkov: 3607x

Autor blogu

Kategórie