Založ si blog

Čo povedal Putin?

Predvčerom náš drahý gosudár, Vladimír Vladimírovič Putin, oznámil pripojenie ďalších území k veľkej Sovietskej  ríši.

Čo obsahoval jeho prejav a aké sú jeho posolstva, to si rozoberieme teraz.

 

Po úvodných slovách o tom prečo si nás sem gosudár zvolal začal hovoriť o referendách ktoré prebehli na Ukrajine.

Výsledok referenda je jasný (“však sú pod našou kontrolou“), kus Ukrajiny chce isť do Ruska.

O áno, po referendách na vyľudnených, rozbombardovaných územiach kde ľudia myslia najskôr na politiku a až potom na chleba a vodu.

V poslednej dobe mám pocit, že tak ako Slovensko má svojho kapitána Danka, tak v Rusku majú podplukovníka KGB so skončeným právom ktorý tomu nerozumie rovnako, ako jeho slovenský kolega.

Možno preto, títo chlapci, tak neznášajú právny štát a ľudské práva.

Gosudár totiž hovoril o tom aké veľké právo majú obyvatelia týchto území právo na sebaurčenie.

Túto tému sme si rozobrali v samostatnom článku (1), takže verný čitateľ asi vie že Vlado trepe.

No a po tých frázach študenta, ktorého by z medzinárodného práva vyhodili už na chodbe, sa pán prezident rozhodol zahrať na Miňa Mazurka.

Dlhú chvíľu hovoril o tom kto všetko bojoval na území, ktoré dnes voláme Ukrajina, o tom ako tam stavali mestá a bojovali proti fašistom v druhej svetovej vojne.

A hlavne že to boli všetko Rusi s tisícročnou tradíciou – hmm to znie fakt ako Danko, ktorý hovorí o tisícročnom boji za samostatnosť hlavne, že väčšina sveta hovorí o tom, že národy v dnešnom chápaní vznikli až v 19-nástom storočí.

Potom hovoril o vojnových zločincoch, pardón hrdinoch veľkého Ruska, o hrdinoch, ktorý aktívne bojovali proti fašistickým rebelom na Ukrajine.

Áno, proti tým fašistickým rebelom, ktorý chceli žiť lepšie a na ich čele dnes stojí Žid.

 

Potom sa znovu vrátil do svojej mladosti, kedy začal trúchliť nad rozpadom nášho veľkého štátu, veľkého RUSKA s ostnatými drôtmi, ležiaceho na súostroví gulag, zahaleného do štipľavého dymu z vojenských továrni, továrni ktoré nevedeli poriadne urobiť ani osobný automobil pre bežného človeka. Ojj toto Rusko fakt všetkým chýba, najmä s Felixom Edmundovičom Deržinským.

Vlado opakovane ukázal že je trochu pomýlený, vraj Ukrajinci páchali genocídu na Rusoch, od roku 2014, ach Vlado, ale to ty tu vraždíš nevinných civilistov, to ty tu hovoríš o tom ako sú národné štáty zlé.

Ty vravíš, že všetky deti ZSSR sa majú vrátiť domov, za svojim tyranským tatkom (z KGB) a zbitou, znásilnenou a podojenou matkou Rusou. To ty hovoríš, že budú navždy občanmi Ruskej federácie.

Podľa Vladimíra má Kyjev rešpektovať, pochybnú, vôľu toho zvyšku obyvateľov, ktorých nevyhnal, alebo nezabil.

Vlado je prešibaný špión a vie, že akýsi západ diktuje svetu čo má robiť, ten západ kde Francúz vám na otázku v angličtine odpovie po francúzsky a ak by ju dostal po nemecky tak si dvakrát odpľuje.

Západ vraj bojuje proti tradičným hodnotám, hmm aj Vatikán je na západe, v USA sú niektoré štáty tak konzervatívne že kto nechodí do kostola nie je IN a na dôvažok, na západe je aj východné Slovensko. No a všetci vieme, že babky na východe chodia so šatkami na hlavách za, ktoré by sa nehanbil ani kalifát.

 

Podľa Putina sa vraj všetky štáty majú vzdávať svojej suverenity v prospech USA.

Hmm, no toto mi trochu vyvracia integrácia do EU a celá batéria politikov z Európy, ktorý protestovali proti vojne v Iraku (nie len populisti).

Vlado znovu hovoril o akomsi sľube, že NATO sa nebude rozširovať na západ, len tu je malý problém ak má Putin skutočne skončené práva a nie len akadémiu Felixa Edmundoviča Deržinského tak by mal vedieť, že existuje čosi také ako Viedenský dohovor o zmluvnom práve a sekretariát OSN u ktorého musí byť registrovaná každá zmluva, ktorá má byť preskúmateľná a teda fakticky nie gentlemansky záväzná oboma stranami.

Na margo toho ako  západ na čele s USA má rozhodovať o osude sveta a zotročovať ho…

No Vlado tu je malý problém, pokiaľ trváš na tomto že bola taká dohoda, tak potom rovnakým svetovým náckom ako je podľa teba USA je aj Rusko.

Takáto dohoda zakazuje, slobodným a samostatným, štátom rozhodnúť sa o tom kde je ich miesto na svete.

 

Putin tiež povedal, že západ hovorí, že sa riadi podľa neho nejakými pravidlami, ktoré sú imaginárne.

No väčší nezmysel sa nedá povedať, väčšina západných štátov kreuje svoju politiku v medzinárodných organizáciách, ktoré majú svoje formálne aj neformálne pravidlá a animozity.

Väčšina vzťahov je kodifikovaná v medzinárodných zmluvách, dohodách, dohovoroch a memorandách všetkého druhu.

No a po týchto slovách nám povedal najpodstatnejšiu vec: „rusko sa nebude riadiť týmito pravidlami.“ (cca15-násta minúta)

Rusko si obsadí každý štát, ktorého sa mu zachce.

 

„Bol to konkrétne západ ktorý narušil princíp územnej celistvosti a teraz na základe svojho vlastného rozhodnutia si vyberá kto si môže a nemôže určiť právo na seba určenie.“

No ja by som si položil kruciálnu otázku, prečo furt ten človek hovorí o západe, keď doteraz nevysvetlil čo to je, OSN, NATO, EU či USA? Ak sa pozriem na hoci ktorú z týchto organizácii tak každá funguje ináč, v každej sa striedajú ľudia a s nimi sa mení ich politika.

Napríklad za Obamu sa v Afganistane stavala infraštruktúra a chránila sa, prišiel Trump a väčšina z toho ľahla popolom lebo stratégia sa zmenila,  príkladov by mohlo byť neúrekom.

 

Rôznych nezmyslov, lží či poloprávd bolo v tomto prejave viac než som schopný napísať, v podstate by som musel zobrať takmer každú vetu a vysvetľovať prečo to tak nie je, prečo je to ináč.

Práve toto je jedným zo spôsobov ako klamať v politike.

Zbombardovať poslucháča toľkými klamstvami, že pravda sa stratí v nánose lží a keď to budem robiť dlho za chvíľu si nikto nespomenie ako to naozaj bolo!

O tom sú tie známe slová stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.

 

 

Putinov Prejav

https://www.youtube.com/watch?v=LUGMKBFH0AQ&ab_channel=CNNPrimaNEWS

(1) https://sidorjak.blog.pravda.sk/2022/06/15/vychodna-ukrajina-nie-je-kosovo/

Názory na extrémizmus obvineného advokáta A. P.

25.03.2023

V prvom rade je nutné podotknúť, že v prípade vraždy Daniela Tupého ešte nepadla bodka v podobe súdneho rozhodnutia. A rovnako o údajnej účasti dnešného advokáta a zamestnanca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského Adama Puškára neviem dnes v podstate nič. Hneď na začiatku by som chcel poznamenať, že pána Puškára osobne nepoznám a budem sa akurát [...]

Právne aspekty vývozu lietadiel Mig29

20.03.2023

Vláda rozhodla o vývoze lietadiel Mig29AS zo Slovenska, o tom, prečo pokladám ad hoc rozhodnutie vlády v dočasnom poverení za rozporné s ústavou, som písal minule. Pre tých, ktorí by chceli povedzme učesanú verziu, s ktorou sa môžem plne stotožniť, odporúčam blog môjho kolegu z ročníku. (1) Stručne doplním aj seba aj kolegu o jednu tézu, zásadná otázka [...]

Výroky ministra Naďa na tému Mig-29

11.02.2023

V posledných dňoch sledujeme hystériu okolo slovenských stíhačiek Mig 29 a ich potenciálneho vývozu na Ukrajinu. Prvým polienkom do pomyselného ohňa boli pomerne hulvátske vyjadrenia ministra Naďa na názor poradcu pani prezidentky a experta na ústavné právo docenta Mariana Gibu, neskôr olej do ohňa priliala žiadosť Ukrajiny o slovenské stíhačky. V relácii Na [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 129946x
Priemerná čítanosť článkov: 3610x

Autor blogu

Kategórie