Založ si blog

Keď politika vraždí gayov

Pred pár dňami sme zažili scénu, ktorá by sa skôr hodila do nejakého amerického westernu.

Mladý chlapík vošiel do baru, chvíľku posedí a vytasí zbraň s laserom

Vypálil  a na zem padnú nábojnice, vo vzduchu je cítiť pach smrti. Je štipľavý a preniká až do samého vnútra, človek ho hneď necíti, cíti ho až po chvíli, keď si uvedomí, čo sa deje okolo.

Ale už je neskoro a na zemi ležia dve nevládne telá mladých ľudí, ktorí sa previnili len tým, že boli iní, rovnako iní a niečím povedzme zvláštni, tak ako bol zvláštny, čudný aj páchateľ.

 

Nebudem nikomu kázať, aby akceptoval a mal rád „homo“ ľudí, len tu je taká otázka.

Prečo ich, tak zbytočne, neznášame?

 

Pamätám si, aké to bolo byť mladý a nasraný na svet. V mojom okolí bolo plno homofóbnych ľudí, zo začiatku mi to bolo jedno, potom som sa k nim na chvíľu pridal.

Mal som kopu problémov a v kecoch tých, čo organizovali pochody za rodinu, som videl niečo, čo mi akoby dávalo nádej, ale bola to len ilúzia toho, čo som potreboval.

Ako čas plynul, z mnohých hlúpostí, čo som mal ako mladý v hlave, som vytriezvel; jednou z nich bola práve homofóbia.

Jeden z častých argumentov, prečo sú v úvodzovkách teplí tí zlí, je to, že vraj je to nenormálne, priam choré.

 

No jednou z prvých myšlienok, pri ktorých sa začala lámať moja homofóbia, bolo práve to, že som sa zamyslel nad týmto argumentom.

Keď som ešte chodil na cirkevnú základnú školu, mali sme vo vedľajšej triede jedno divné, absolútne nezvládateľné decko, z ktorého si všetci  uťahovali.

Tento chlapec mal nejakú psychickú poruchu.

Jedného dňa, keď sme boli ráno pred začiatkom výučby v učebni pozliepaní z rôznych tried, než začne výučba, urobil nejakú somarinu a všetci sme sa z neho smiali.

Vtom nás zastavila naša farárka, ktorá na nás dávala aktuálne dozor, povedala čosi, čo som doteraz nezabudol.

„Prečo sa smejete, on sa tak narodil. V podstate sa narodil chorý, preto robí také veci, prečo sa z neho smejete, je to rovnaké, akoby mal chrípku, keby kašľal, tiež by ste sa smiali?“

Asi som netrafil presne tie isté slová, ale bolo to čosi také, teraz ako sa to vzťahuje na našu tému.

 

Netvrdím že každý musí prijať to že niekto je teplý za čosi normálne, ale ak je to podľa niekoho choroba (čo nie je) aplikujte prosím rovnakú kresťanskú lásku ako mala tá farárka v mojej spomienke.

Nikto si nevyberá, či sa narodí ako muž alebo žena a rovnako tak si nikto nevyberá, či sa narodí ako hetero alebo homo. Rovnako tak  to si nevybrali obete – že sa narodili iný.

Aj keď sa nám to nemusí páčiť a môžeme to mať za čosi divné, nie je to dôvod byť proti nim.

Pokladám za choré ak v tejto krajne bežne politici urážajú menšiny a ostro odsudzujem keď im šliapu po ľudských právach a vy by ste mali tiež!

Sami sa zamyslite, v koľkých menšinách by ste sa našli vy?!

Na to aby ste v nejakom výseku svojho života boli v  menšej skupine nemusíte byť nič extra, ako by sa vám páčilo keby vás hanobili za niečo čím nikomu neubližujete?

 

Väčšinou v tomto blogu píšem o témach, ktoré sa týkajú bezpečnosti, alebo sa dotýkajú medzinárodného diania, bolo by teda logické sa skôr venovať tomu, prečo niektorí ľudia ako príbuzný vraha môžu dostať zbroják.

A prečo dostal zbroják, keď sa nevie postarať, aby bola tá zbraň v trezore.

Prípadne či má / nemá byť laser zakázaný a iné veci, ako to či by nemalo byť jedno samostatné stredisko pre monitorovanie internetu – čosi ako NBAC.

Treba však povedať, že zbrane sú len prostriedky, zákony a predpisy o spôsobilosti budú vždy nejaké a podobne, ale túto vraždu zapríčinila zbytočná nenávisť, pred ktorou sme tu celé roky zatvárali oči alebo horšie, mnohí politici ju pravidelne zneužívali a rozdúchavali, aby odklonili našu pozornosť od svojich korupčných káuz.

 

Vyťahovať v tomto prípade politikou je totiž úplne namieste za koho kandidoval vrahov otec?

Za stranu Vlasť Štefana Harabina, kto tu operuje s konšpiráciami o tom ako zas nejaké voodoo temné sily chcú zneužiť túto udalosť pre svoje ciele – Fico, ten istý Fico ktorý konšpiroval pri vražde Kuciaka, ten istý Fico, ktorý bol naj viac rokov priemerom a mohol stokrát urobiť čokoľvek aby táto spoločnosť ďalej nehnedla.

A v konečnom dósledku kto sa tu zastával ako ich pomenoval „tvrdých kresťanov“ či iných extrémistov?

Takých tu bolo a je veľa!

 

Myslím, že by sa každý z nás mal zamyslieť nad tým, či mám k niekomu chovať zášť len preto, že sa mi nepáči, a či len preto, že sa mi nepáči, že je iný si zaslúži nadávky a osočovanie.

 

 

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/643675-fico-k-vrazde-na-zamockej-tak-ako-pri-kuciakovi-sa-uz-zneuziva-na-politicke-ciele/

https://www.topky.sk/cl/10/2396839/Desivy-moment-v-pripade-vraha-na-Zamockej–Je-synom-kandidata-za-Vlast–v-tomto-vyrastal-mlady-zabijak-

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/643690-desive-detaily-strelcovho-besnenia-bol-to-hate-crime-otec-braval-juraja-na-strelnicu/

Názory na extrémizmus obvineného advokáta A. P.

25.03.2023

V prvom rade je nutné podotknúť, že v prípade vraždy Daniela Tupého ešte nepadla bodka v podobe súdneho rozhodnutia. A rovnako o údajnej účasti dnešného advokáta a zamestnanca na Právnickej fakulte Univerzity Komenského Adama Puškára neviem dnes v podstate nič. Hneď na začiatku by som chcel poznamenať, že pána Puškára osobne nepoznám a budem sa akurát [...]

Právne aspekty vývozu lietadiel Mig29

20.03.2023

Vláda rozhodla o vývoze lietadiel Mig29AS zo Slovenska, o tom, prečo pokladám ad hoc rozhodnutie vlády v dočasnom poverení za rozporné s ústavou, som písal minule. Pre tých, ktorí by chceli povedzme učesanú verziu, s ktorou sa môžem plne stotožniť, odporúčam blog môjho kolegu z ročníku. (1) Stručne doplním aj seba aj kolegu o jednu tézu, zásadná otázka [...]

Výroky ministra Naďa na tému Mig-29

11.02.2023

V posledných dňoch sledujeme hystériu okolo slovenských stíhačiek Mig 29 a ich potenciálneho vývozu na Ukrajinu. Prvým polienkom do pomyselného ohňa boli pomerne hulvátske vyjadrenia ministra Naďa na názor poradcu pani prezidentky a experta na ústavné právo docenta Mariana Gibu, neskôr olej do ohňa priliala žiadosť Ukrajiny o slovenské stíhačky. V relácii Na [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 130210x
Priemerná čítanosť článkov: 3617x

Autor blogu

Kategórie